Представници Црвеног крста Смедерево присуствовали седници Скупштине Градске организације инвалида рада

20 јул 2021 226

Представници Црвеног крста Смедерево присуствовали су редовној годишњој седници Скупштине Градске организације инвалида рада, која је одржана у Клубу Црвеног крста Смедерево у понедељак, 19. Јула 2021. Године. Радивоје Стевановић, председник Удружења поздравио је све присутне чланове Скупштине и госте. Овој седници присуствовали су Драган Станић, члан Градског већа, задужен за социјалну политику, мр Слободан Станковић, председник и Томислав Живановић, секретар Црвеног крста Смедерево, представници стоваришта „Ћувик“ и други. Чланови Скупштине размотрили су и усвојили извештај о раду Градске организације инвалида рада за 2019. И 2020. Годину и извештај о финансијско-материјалном пословању са коментаром Надзорног одбора, као и план рада и финансијски план за 2021. Годину.

Мр Слободан Станковић, председник Црвеног крста Смедерево поздравио је присутне и и свима пожелео успешан рад са жељом да сарадња између ових организација буде настављена. Рекао је да Црвени крст Смедерево реализује различите програмске активности, међу којима су програм бриге о старима и други садржаји намењени старијим лицима.

Драган Станић, члан Градског већа Града Смедерева поздравио је присутне у име градске управе и пожелео успешан рад Скупштине. Рекао је да је ова организација у групи пуноправних удружења којих има 18 и равноправни члан Градског савеза социјално-хуманитарних организација Смедерево. Приметио је да је у прошлој години велики проблем био функционисање удружења и да је неизвесно како ћемо функционисати до краја године због корона вируса. Рекао је да је врло битно окупљање и међусобна комуникација чланова, а за многе је то здравље и живот. „Покушавамо да одржимо међусобно дружење са свим мерама које наш Кризни штаб предвиђа“, рекао је Драган Станић.

У извештају о раду за 2020. Годину каже се да због корона вируса многе планиране активности није било могуће остварити. У прошлој години учлањено је 812  чланова, међу њима И 107 нових чланова. У 2020. години било је 307 чланова посмртног фонда, међу којима је било 6 нових чланова. Због корона вируса, Градска организација инвалида рада је у прошлој години од предвиђених 9, реализовала 2 излета. У 2020. години члановима је испоручено 1.32 метра огревног дрвета, 743 тоне угља И 2 И по тоне пелета. Градска организација инвалида рада је преко месних одбора набавила И испоручила 4.383 килограма кромпира, 1.440 килограма црног лука, 910 килограма пасуља Тетовац И 60 килограма пасуља Градиштанац. Организација је за најугроженије чланове обезбедила 31 пакет хране И хигијене, а 3 члана добила су помоћ за куповину лекова од по 3.000 динара.

Претрага вести