Свет више није исти, морамо да пратимо нове потребе

14 август 2020

ЉУБОМИР МИЛАДИНОВИЋ, ГЕНЕРАЛНИМ СЕКРЕТАР ЦРВЕНОГ КРСТА СРБИЈЕ:

Љубомир Миладиновић, генерални секретар Црвеног крста Србије истакао је да та организација наставља током читаве године рад на својим хуманитарним задацима, што значи пружање помоћи свима и за сваког, у условима у којима је то потребно. Актуелна пандемија је пред све, па и хуманитарна друштва широм планете поставила сасвим нове изазове. Код нас је Црвени крст успео да савлада већину тих нових задатака. То је пре свега значајно за оне који су помоћ примили, а уједно су све те околности, Црвени крст учиниле препознатљивим у свакој локалној заједници.

Сазнај више...

Разматране актуелности

30 април 2020

СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ОДРЖАНА ТЕЛЕФОНОМ

Захвалност волонтерима, активистима и запосленима на посвећеном раду у условима ванредног стања упутили су чланови Управног одбора.  Такође, укинута је одлука о минималним зарадама која је у овој организацији у Смедереву примењивана две године. 

Сазнај више...

Народна кухиња поново Црвеном крсту

24 октобар 2019

НАКОН ГОДИНУ И ПО ДАНА

Након скоро годину дана од објављивања претходног и годину и по дана након што је та услуга по први пут поверена приватној фирми, припрема, дистрибуција и расподела бесплатних оброка у оквиру такозване народне кухиње, поново ће бити поверена Црвеном крсту Смедерево. Тендер предвиђа припрему хране за око 1000 социјално најугроженијих.

Сазнај више...

Посета Црвеном крсту Крагујевац

04 септембар 2019

САСТАЛИ СЕ ХУМАНИТАРЦИ ИЗ ДВА ГРАДА:

Представници смедеревског Црвеног крста посетили су, прошле недеље, колеге из крагујевачке организације у циљу међусобне размене искустава и договора о даљој сарадњи.

Сазнај више...

Одржана 24. “Златна свадба”

11 септембар 2019

ПРОСЛАВИЛО 11 ПАРОВА

Црвени крст Смедерево и ове године је приредио још једну свечаност окупивши парове који су у браку пола века. Сусрет је одржан прошле седмице, у просторијама Клуба Удружења пензионера Смедерево.

 

Сазнај више...

У случају повреда потребна је брза, али мирна реакција

18 септембар 2019

ПРЕДСТАВНИЦИ ЦРВЕНОГ КРСТА СМЕДЕРЕВО ГОСТИ КОМПАНИЈЕ ПКЦ
Сусрет је одржан у оквиру “Недеље изузетности” у четвртак, 12. септембра. Иначе, Црвени крст и ова компанија од раније имају добру сарадњу пре свега када је реч о обуци из пружања прве помоћи.

Сазнај више...