“ЗА СРЕЋНИЈЕ ДЕТИЊСТВО”

07 октобар 2022

У оквиру Дечје недеље, која траје до 9. октобра, Црвени крст Смедерево је, у сарадњи са Основном школом “Доситеј Обрадовић” у Вранову, организовао традиционалну „Трку за срећније детињство“.

-Ово је трка коју Црвени крст Смедерево традиционално организује поводом Дечје недеље. Хвала свима који су дошли да учествују, пре свега школи у Вранову која је домаћин. сарадња са овом школом је дугогодишња и надам се да ће тзако  али и фудбалском клубу који је омогућио коришћење терена, као и локалној самоуправи, која увек подржава наше акције – рекла је секретар Црвеног крста Смедерево Маја Јовановска.

Цео текст погледајте ОВДЕ

Свет више није исти, морамо да пратимо нове потребе

14 август 2020

ЉУБОМИР МИЛАДИНОВИЋ, ГЕНЕРАЛНИМ СЕКРЕТАР ЦРВЕНОГ КРСТА СРБИЈЕ:

Љубомир Миладиновић, генерални секретар Црвеног крста Србије истакао је да та организација наставља током читаве године рад на својим хуманитарним задацима, што значи пружање помоћи свима и за сваког, у условима у којима је то потребно. Актуелна пандемија је пред све, па и хуманитарна друштва широм планете поставила сасвим нове изазове. Код нас је Црвени крст успео да савлада већину тих нових задатака. То је пре свега значајно за оне који су помоћ примили, а уједно су све те околности, Црвени крст учиниле препознатљивим у свакој локалној заједници.

Сазнај више...

Разматране актуелности

30 април 2020

СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ОДРЖАНА ТЕЛЕФОНОМ

Захвалност волонтерима, активистима и запосленима на посвећеном раду у условима ванредног стања упутили су чланови Управног одбора.  Такође, укинута је одлука о минималним зарадама која је у овој организацији у Смедереву примењивана две године. 

Сазнај више...

Народна кухиња поново Црвеном крсту

24 октобар 2019

НАКОН ГОДИНУ И ПО ДАНА

Након скоро годину дана од објављивања претходног и годину и по дана након што је та услуга по први пут поверена приватној фирми, припрема, дистрибуција и расподела бесплатних оброка у оквиру такозване народне кухиње, поново ће бити поверена Црвеном крсту Смедерево. Тендер предвиђа припрему хране за око 1000 социјално најугроженијих.

Сазнај више...

Посета Црвеном крсту Крагујевац

04 септембар 2019

САСТАЛИ СЕ ХУМАНИТАРЦИ ИЗ ДВА ГРАДА:

Представници смедеревског Црвеног крста посетили су, прошле недеље, колеге из крагујевачке организације у циљу међусобне размене искустава и договора о даљој сарадњи.

Сазнај више...