Представници Црвеног крста Смедерево присуствовали Првомајском уранку на Плавинцу

01 мај 2022 563

Представници Црвеног крста Смедерево присуствовали су манифестацији „Првомајски уранак“ у недељу, 1. Маја 2022. Године, коју је организовало Удружење слепих и слабовидих „Свети вид“ на подручју Месне заједнице „Плавинац“. Манифестација је почела подизањем заставе Републике Србије уз химну „Боже правде“.

Кристина Антић поздравила је присутне у име Кабинета градоначелника Града Смедерева и пожелела им леп провод. „Желим да ова манифестација постане традиција и да буде што успешнија“, рекла је Кристина Антић.

Властимир Лекић, председник Удружења слепих и слабовидих „Свети вид“ рекао је да ово удружење организује многе манифестације у затвореном простору, а ово је прва манифестација коју Удружење организује на отвореном простору. Он је захвалио свим донаторима и гостима. Позвао је присутне да предложе најлепше име за овај део Плавинца, а аутор чије име жири прогласи за најбоље добиће вредну награду.

Мр Слободан Станковић, председник Црвеног крста Смедерево поздравио је присутне и свима пожелео добро расположење уз жељу да манифестација постане традиција и да дуго траје.

Овој манифестацији присуствовали су Бранче Стојановић, заменик председника Скупштине Града Смедерева, Славиша Стошић, члан Градског већа Града Смедерева, представници Месне заједнице „Плавинац, као и представници организација, установа, институција и медија. Манифестацију су помогли многобројни спонзори, међу којима је био и Црвени крст Смедерево. Учесници су уживали у културно-уметничком програму, а припремљено је и послужење.Програм је водила Биљана Ћирковић, секретар Међуопштинског удружења дистрофичара, која има значајно новинарско и водитељско искуство. С.С.

Претрага вести