У септембарским акцијама прикупљено 216 јединица крви

01 октобар 2021 124

Црвени крст Смедерево је, у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије, у септембру организовао 4 редовне акције добровољног давања крви. У овим акцијама, које су одржане у Центру за културу Смедерево уз примену здравствено-превентивних мера заштите од Ковида 19 сваког понедељка од 9 до 15 часова, прикупљено је 216 јединица крви. Црвени крст Смедерево захваљује добровољним даваоцима и позива све људе добре воље да учествују у акцијама добровољног давања крви.

Ове године Светски дан срца, 29. септембар 2021. године обележен је под слоганом: ПОВЕЖИ СЕ СРЦЕМ. Црвени крст Смедерево је улучном акцијом делио едукативне флајере како би се грађани упознали са саветима како да сачувају своје срце и здравље – рекла је Маја Јовановска, стручни сарадник за програмске активности смедеревског Црвеног крста.

Председница Теренске јединице “Доктор Владан Ђорђевић” Црвеног крста Смедерево и лиценцирани тренер у програму борбе против трговине људима, Лана Ђурашковић, била је предавач на семинару  " Борба против трговине људима", у организацији Црвеног крста Суботице. На овом семинару је учестовало 14 волонтера, од којих је било 12 из Суботице и 2 из Куле.

Претрага вести