У јуну прикупљено 238 јединица крви

30 јун 2021 114

У четири редовне акције добровољног давања крви, које је Црвени крст Смедерево организовао у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије у Центру за културу Смедерево у јуну, прикупљено је 238 јединица крви. Акције добровољног давања крви организују се сваког понедељка у Центру за културу од 9 до 15 часова уз примену свих здравствено-превентивних мера заштите од корона вируса. Црвени крст Смедерево позива добровољне даваоце да и убудуће учествују у акцијама добровољног давања крви како би у летњем периоду било довољно крви за све.

Црвени крст Смедерево потписао је са локалном самоуправом нови уговор о финансирању програма народне кухиње. Уговор о финансирању овог социјалног програма потписали су градоначелник Смедерева, Јован Беч и секретар Црвеног крста Смедерево, Томислав Живановић. Овај програм реализују три партнера, при чему Град Смедерево обезбеђује средства, Центар за социјални рад врши избор корисника, а Црвени крст Смедерево је задужен за припрему и дистрибуцију оброка.

У оквиру акције Црвеног крста Србије „Пакет за новорођену бебу“, Црвени крст Смедерево је поделио 11 пакета за децу рођену у Недељи Црвеног крста од 8. До 15. Маја.

Претрага вести