Традиционална Акција „Пакет за новорођену бебу“

07 мај 2023 230
У складу са планом рада Црвеног крста Србије за 2023. годину, у оквиру Недеље Црвеног крста реализује се и традиционална Акција „Пакет за новорођену бебу“.
Наиме, Црвени крст са жељом да се прикључи борби против “беле куге” и реализацији циљева Стратегије популационе политике у нашој Републици, иницирао је подршку реализацији традиционалне акције “Пакет за новорођену бебу” са мотом “Да нас буде више“
Концепт Акције „Пакет за новорођену бебу“ јесте да све бебе рођене у Недељи Црвеног крста која се обележава у периоду од 8. до 15. маја, као и њихове маме, буду обрадоване симболичним поклоном добродошлице.
Наиме, породиље које су на свет донеле бебе у периоду од 8. закључно са 15. мајем, биле би информисане о акцији у самом породилишту посредством писане Позивнице.
С тим у вези, Црвени крст Србије ће израдити и у складу са процењеним бројем рађана дистрибуирати свим породилиштима Позивницу за родитеље новорођених беба у Недељи Црвеног крста, посредством организација Црвеног крста у тим срединама.
Писане позивнице ће садржати све релевантне информације и упутства.
Подршком Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања обезбеђена су средства за израду Радоснице Црвеног крста, као и део средстава за набавку пригодних беби артикала.
С тим у вези, спроведена је централизована набавка додатних беби артикала и уговорена испорука истих.
У нади и настојању да деца рођена у Недељи Црвеног крста, као и свако друго дете одраста у здравом, хуманом и друштву пуном солидарности.
Контакт телефон и адреса:
Црвени крст Смедерево, Краља Петра I 22, 11300 Смедерево
026/4622-349
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Претрага вести