МАЛА ДЕЛА СУ ВЕЛИКА СТВАР – ДОНИРАЈТЕ У ЛИДЛУ

23 новембар 2022 160

Трећу годину заредом, компанија Лидл Србија у сарадњи са Црвеним крстом Србије спроводи акцију „Мала дела су велика ствар“, у оквиру које ће сви потрошачи у 65 Лидл продавница моћи да донирају препоручене и обележене намирнице које недостају корисницама услуга Црвеног крста Србије. Додатно, Лидл ће донирати и опрему у вредности од 10.000 евра за потребе Програма народних кухиња Црвеног крста Србије.
„Претходне године, сви заједно донирали смо више од 40 хиљада намирница корисницима услуга Црвеног крста Србије. У сусрет месецу даривања, позивамо потрошаче да и ове године несебично дају свој допринос и да помогнемо још већем броју наших суграђана“, изјавила је Мартина Петровић, руководилац Корпоративних комуникација Лидл Србија.
Потрошачи ће у распону од три недеље – од 21. новембра до 11. децембра – након куповине означених производа попут основних намирница и производа за кућну и личну хигијену, пиринча, тестенине, конзерве воћа и поврћа и других у било којој од Лидл продавница и њиховог одлагања у посебном делу иза каса, директно помагати социјално најугроженије слојеве становништва.
„Захваљујемо се компанији Лидл на иницијативи и прилици да још једном заједнички организујемо ову значајну акцију солидарности. Посебну захвалност дугујемо грађанима који ће се укључити у акцију куповином неког од препоручених производа, јер сви заједно чинимо да се олакшају животи најрањивијих међу нама, онима које често нису у могућности да подмире ни основне потребе исхране и одржавања личне хигијене“, Проф др Драган Радовановић, Председник Црвеног крста Србије.
Локалне организације Црвеног крста ће у договору са представницима Лидла, преузимати сакупљене производе из свих 65 продавница и доставити их крајњим корисницима након завршетка акције. Ова пракса је прошле године резултовала са чак 25 тона прикупљених намирница које су помогле преко 11 хиљада појединаца у Србији.

Претрага вести