Конференција за новинаре и уручивање признања вишеструким даваоцима крви

09 мај 2022 526

Црвени крст Смедерево је, у оквиру Недеље Црвеног крста, у понедељак, 9. Маја у Центру за културу Смедерево организовао конференцију за новинаре и уручивање признања вишеструким добровољним даваоцима крви. Мр Слободан Станковић, председник Црвеног крста Смедерево, захвалио је добровољним даваоцима крви, волонтерима, Центру за културу, пријатељима, сарадницима и медијима и представио активности у Недељи Црвеног крста. Рекао је да су током ове недеље предвиђени посета Удружењу за помоћ ментално недовољно развијеним особама Смедерево, седница Управног одбора у Прихватилишту у Малој Крсни, присуство промоцији филма „На правом путу“ у оквиру промоције хуманих вредности у Краљеву и пријем у локалној самоуправи. Овај програм отворен је и за друге активности уколико се укажу могућности. Конференција за новинаре била је изузетно добро посећена.

У току акције добровољног давања уручена су признања вишеструким даваоцима крви. Признања за 100 и 75 давања добила су по 3 даваоца, а за 50 давања 26 даваоца. За 35 давања признања су добила 57 даваоца, за 20 давања 13, за 10 давања 8 и за 5 давања 3 даваоца.

“Црвени крст Смедерево још једном захваљује добровољним даваоцима крви за хуманост и непроцењиву помоћ у лечењу грађана Србије”, поручују из ове хуманитарне организације. С.С.

Претрага вести